Komen Eten

De recepten van Peter

Voorgerecht Peter

Voorgerecht: Carpaccio Special

  • Vier grote sneden rundscarpaccio
  • Kappertjes
  • Pijnboompitten
  • Parmezaankaas
  • Rucola salade
  • Eigen gemaakte mosterd vinaigrette
  1. Vier sneden Carpaccio dresseren in vier mooie torentjes.
  2. Tussen de torentjes schik je de rucola parmezaanschilfers, kappertjes en pijnboompitten.
  3. Verder afwerken met eigen mosterdvinaigrette toefjes rond het geheel.
Hoofdgerecht Peter

Hoofdgerecht:  Kippenstoofpotje met rijst

  • 200 á 250 gram kipfilet per persoon
  • 200 gram rijst
  • 4 grote wortelen
  • 2 Ajuinen
  • 50 cl witte wijn
  • 2 teentjes look
  • 200 ml olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Zout & peper
  • 2 grote preien
  • Bieslooktakjes
  1. Snijd de kipfilet in vierkante blokjes.
  2. Hak de ajuin fijn.
  3. Knoflookteentjes versnijden tot kleine stukjes.
  4. Snijd een deel van de wortelen in schijven snijden en rasp het ander deel.
  5. Gebruik van de prei enkel puur wit gedeelte en snijd in schijfjes.

Kippenstoofpotje:

  1. Grote pot met olijfolie verhitten, ajuin toevoegen en glaceren, direct daarna de kippenblokjes toevoegen en aanbakken en goed blijven roeren.
  2. Wanneer kip aan alle kanten is aangebakken de knoflookteenstukjes toevoegen en de preischijven, wortelschijven en reeds een beetje op smaak brengen met peper en zout.
  3. Laat al roerend verder stoven in de pot. Voeg nadien de witte wijn en paprikapoeder toe.

Rijst:

  1. Kleine pot met olijfolie verhitten.
  2. Geraspte wortelen toevoegen en roeren tot dat de wortelen doordrongen zijn met de olijfolie.
  3. Voeg de look toe en laat de rijst gaar worden.
  4. Op smaak brengen met wat peper en zout. Water laten uitkoken tot rijst voldoende gaar is.

Dresseer de rijst in het midden van het bord en afwerken met bieslooktakjes. Dresseer het kippenstoofpotje op de rijst.

Nagerecht Peter

Nagerecht: Sorbet met vers fruit

  • Sorbet van mango
  • Sorbet van framboos
  • Sorbet van citroen
  • Twee ananasschijven
  • Trosbesjes
  • Blauwe bosbessen
  • Frambozen
  • muntblaadjes
  1. Ananas snijden in mooie driehoekjes, sorbet dresseren op het bord, fruit dresseren rond de sorbetbollen en afwerken met een muntblaadje.