
voorgerecht: cavaillon met parma ham
ingrediënten
- 2 x cavaillion
- 16 schellen dun gesneden parma ham
- 4 kleine abrikozen
- fijn gesnipperde gefrituurde ui
- (eventueel rode porto)
bereidingswijze
- snij de cavaillons getand middendoor,ontpit ,en leg ze op het midden van het bord(onderkant moet recht zijn)
- leg er de parmaham kruiselings over,en leg stukjes vrucht samen met de abrikozen(in stukjes)er rondom
- strooi er de uitjes rond en,(eventueel giet een maatje porto in de meloen)
budget: gemiddeld
moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
tijd: 15 min

hoofdgerecht: licht gegrilde zalmfilet met choronsaus en pasta
ingredienten:
- 4 stukken,VERSE zalmhaasjes (niet te dun)
- champignons
- tomaat
- room
- tagliatelli
- peterselie
bereidingswijze:
- kook de pasta tot bijna aldenté
- bak de champignons,voeg een beetje witte droge wijn erbij,tomaatpurée,en de room
- zorg dat er een goede binding is,ende saus zeker niet kabbelt(indien dit het geval is,voeg een beetje room toe en goed roeren)
- zet nu een grillpan op het vuur (max) en laat goed heet worden met olijfolie)
- warm intussen de pasta goed op in de microoven en laat de saus sudderen
- bak nu de zalmfilets even in de grillpan,tot ze een mooie korst hebben en nog(bijna)rauw zijn binnenin
- schik nu alles op een (voorverwarmd bord)met een beetje peterselie als garniture
budget: iets duurder
moeilijkheidsgraad: gemiddeld
tijd:30 min

nagerecht
- kies (of laat de kaasboer) 4 italiaanse kazen kiezen,van zacht naar sterk
- schik deze op een bordje en serveer met notenbrood en gedroogde dadels en vijgen
- voeg er enkele druifjes bij
budget: duur
moeilijkheidsgraad: makkelijk
tijd 10 min