De recepten van Phillipe

Voorgerecht

voorgerecht: cavaillon met parma ham

ingrediënten

  • 2 x cavaillion
  • 16 schellen dun gesneden parma ham
  • 4 kleine abrikozen
  • fijn gesnipperde gefrituurde ui
  • (eventueel rode porto)

bereidingswijze

  1. snij de cavaillons getand middendoor,ontpit ,en leg ze op het midden van het bord(onderkant moet recht zijn)
  2. leg er de parmaham kruiselings over,en leg stukjes vrucht samen met de abrikozen(in stukjes)er rondom
  3. strooi er de uitjes rond en,(eventueel giet een maatje porto in de meloen)

budget: gemiddeld

moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

tijd: 15 min

Hoofdgerecht

hoofdgerecht: licht gegrilde zalmfilet met choronsaus en pasta

ingredienten:

  • 4 stukken,VERSE zalmhaasjes (niet te dun)
  • champignons
  • tomaat
  • room
  • tagliatelli
  • peterselie

bereidingswijze:

  1. kook de pasta tot bijna aldenté
  2. bak de champignons,voeg een beetje witte droge wijn erbij,tomaatpurée,en de room
  3. zorg dat er een goede binding is,ende saus zeker niet kabbelt(indien dit het geval is,voeg een beetje room toe en goed roeren)
  4. zet nu een grillpan op het vuur (max) en laat goed heet worden met olijfolie)
  5. warm intussen de pasta goed op in de microoven en laat de saus sudderen
  6. bak nu de zalmfilets even in de grillpan,tot ze een mooie korst hebben en nog(bijna)rauw zijn binnenin
  7. schik nu alles op een (voorverwarmd bord)met een beetje peterselie als garniture

budget: iets duurder

moeilijkheidsgraad: gemiddeld

tijd:30 min

Nagerecht

nagerecht

  1. kies (of laat de kaasboer) 4 italiaanse kazen kiezen,van zacht naar sterk
  2. schik deze op een bordje en serveer met notenbrood en gedroogde dadels en vijgen
  3. voeg er enkele druifjes bij

budget: duur

moeilijkheidsgraad: makkelijk

tijd 10 min