Komen Eten

De recepten van Piera

Voorgerecht Piera

Voorgerecht: Torentje van Pisa
 

  • 2 Roma tomaten
  • 2 bollen mozzarella di Buffalo
  • 1 aubergine
  • rucola
  • pijnboompitten
  • balsamico azijn
  • olijfolie

 

  1. Snijd de aubergine in schijfjes van ongeveer een centimeter dik.
  2. Bak de schijfjes aan in olijfolie. Zet het vuur af en laat de aubergine uitlekken.
  3. Snijd de mozzarella en de tomaten in schijfjes en bouw een torentje van een schijfje tomaat, aubergine en mozzarella.
  4. Werk af met rucola en pijnboompitten en besprenkel met balsamico-azijn.
Hoofdgerecht Piera

Hoofdgerecht: Tagliatelle met kippenblokjes, courgette en room

  • 0,5l kookroom
  • 200gr kippenfilet
  • 2 courgetten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 100gr semolina bloem
  • 1 ei 
  • Beetje olie en water
  • 1 blik zongedroogde tomaten
  • zout
  1. Snijd de kip in blokjes en bak ze in de pan.
  2. Snijd de courgette in blokjes en voeg ze bij de kippenblokjes.
  3. Kruid goed met peper en zout.
  4. Pureer de zongedroogde tomaten en kruid af. Doe er een teentje knoflook bij en voeg dit toe bij de kip en courgette.
  5. Voeg de room toe en laat nog een tiental minuten sudderen.
  6. Maak de verse pasta door de bloem in een kom te doen.
  7. Voeg de andere ingrediënten toe en kneed goed en stevig gedurende een tiental minuten.
  8. Laat het deeg 30 minuten rusten en rol het uit.
  9. Laat het door de pastamachine glijden en begin op de hoogste stand.
  10. Laat de verse pastaslierten drogen op een droogrekje.
  11. Zet water op met veel zout en kook de tagliatelle gaar in een 12-tal minuten.
  12. Serveer met de saus en klaar is kees!
Nagerecht Piera

Nagerecht: Pan di Stelle

  • 500gr mascarpone
  • 4 eieren
  • 200gr suiker
  • 100 gram bosvruchten
  • Likeur
  • 1 zakje amandelschilfers
  • koekjes naar keuze
  1. Mix de bosvruchten en doe er een goeie scheut likeur bij. Laat een beetje koken.
  2. Maak een beslag zoals bij tiramisu: meng de mascarpone met de eieren en de suiker.
  3. Dompel de koekjes onder in een beetje opgewarmde melk.
  4. Mix de bosvruchten.
  5. Neem mooie glazen en doe er wat beslag in.
  6. Leg er de koekjes op en eindig met wat vruchtenmengeling.
  7. Bak de amandelen kort aan in een pan (zonder vetstof) en werk daarmee af.