De recepten van Sayeh

Voorgerecht_Sayeh

Voorgerecht: linguine alla crema di broccoli, noci e pancetta

  • 250g broccoli
  • olijfolie
  • 50g parmaggiana (kaas)
  • 80g spekblokjes
  • 15 walnoten
  • 250g linguine
  1. Stoof de broccoli in 3 lepels olijfolie gedurende een paar minuten. Voeg
  2.  ½ glas water toe en laat het verder stomen tot de broccoli zacht gekookt is.
  3. Rasp de parmiggiana er door heen 1 lepel warm water toevoegen en enkele minuten laten koken.
  4. Doe dit alles in een blender doen en maal het tot een crème.
  5. Bak de spekblokjes in olijfolie.
  6. Breek de walnoten in stukjes en voeg ze toe aan de spekblokjes.
  7. Voeg de broccoli crème toe aan de spek-walnoten en meng alles goed.
  8. Kook de linguine “al dente” volgens de instructies op de verpakking.
  9. Meng alles samen voor het serveren.
hoofdgerecht_sayeh

Hoofgerecht: zereshk polo ba morgh ( kip met berberies rijst)

  • 4 tassen basmati rijst
  • boter
  • olie
  • zout
  • 400g kipfilet
  • 1 ui
  • 1kl kurkuma
  • 2kl saffraan
  • zareshk (berberries)
  • 3 à 4 el suiker
  1. Giet 4 tassen basmati rijst plus 4 tassen water, snuifje zout en 20 g boter in de rijstkoker (bij voorkeur). Laat het koken tot het gaar is.
  2. Snijd de kipfilet in stukken.
  3. Snipper 1 ui en gaar dit in olie tot dat de ui goudkleurig wordt.
  4. Voeg de kip bij de uien en het laat bakken.
  5. Voeg ½ glas warm water en 1kl kurkuma toe en laat alles op een zacht vuur koken tot de kip mals en sappig wordt, voeg zout en 1kl saffraan toe en laat nog enkele minuten op het vuur staan.
  6. Zereshk (berberries) goed spoelen en in warm water laten opzwellen gedurende 30 min. Voeg 3 à 4el suiker toe aan de zereshk en bak ze in boter op een middelmatige vuur. Dit voor ongeveer vijf minuten.
  7. Doe de saffraan in een kleine kom, schenk er 2-3el heet water op. Meng dit met zereshk.
  8. Meng de rijst met zereshk en de gebakken kip.
nagerecht_sayeh

Nagerecht: Bistro R upgraded kaas- en speculaas taart

  • 250g speculaas
  • 75g boter
  • 200g room
  • 6g gelatine
  • 120g suiker
  • Sap van ½ citroen
  • 300g Philadelphia
  1. Verkruimel de speculaas en mengt het met de boter. Schep het mengsel op de bodem van een taartvorm en zet het even in de diepvries.
  2. Warm 50g room op en meng het zachtjes met de gelatine, suiker en citroensap tot een zachte crème.
  3. Klop de rest van de room op en meng met 300g Philadelphia.
  4. Het kaasmengsel onder de zachte crème.
  5. Lepel alles op de speculaasbodem (in de taartvorm) en zet het in ijskast. 

Tip: Kan met rode vruchten geserveerd worden.