Komen Eten

De recepten van Stefanie

Voorgerecht Stefanie

Voorgerecht: Spaanse Wraps

  • Mayonaise
  • Look (3 tenen)
  • Peper
  • Zout
  • Groentebouillon
  • Ajuin
  • Olijfolie
  • Rode, gele en groene paprika
  • Chorizo
  • Tex Mex Burrito seasoning
  • Tortilla wraps
  1. Maak een looksaus op basis van mayonaise, 3 tenen verse look, peper, zout en een beetje poeder groentebouillon.
  2. Stoof 1 ajuin aan in een pot met olijfolie en laat 5 minuten stoven op het vuur.
  3. Voeg een halve rode, halve groene en halve gele paprika toe gesneden in julienne.
  4. Laat terug 5 minuten stoven.
  5. Voeg gesneden Chorizo-stukken toe en eventueel terug een beetje olijfolie.
  6. Voeg Tex Mex Burrito seasoning mix toe aan het geheel en laat nog even sudderen.
  7. Warm de Wraps op en dresseer met looksaus en de paprika-Chorizo mix.
Hoofdgerecht Stefanie

Hoofdgerecht: Belgische kip met Stoemp

  • Aardappelen
  • Groentebouillon
  • Kippenbillen
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Kippenkruiden
  • Peper
  • Zout
  • Champignons
  • 750 ml volle room
  • Sojasaus
  1. Zet de aardappelen op het vuur en laat ze lang genoeg koken in water met groentebouillon (niet langer dan 20 min).
  2. Marineer de kippenbillen op voorhand met olijfolie, paprikapoeder, kippenkruiden, peper en zout.
  3. Bak deze aan op een hoog vuur aan één kant, draai ze om, voeg Conimex mix voor Babi ketjap kruiden toe en laat met een deksel 15 minuten verder pruttelen op een lager vuur.

Peper-champignonsaus:

  1. Stoof champignons apart aan met een deksel zodat je voldoende jus hebt.
  2. Zet 750 ml volle room op het vuur en voeg 2 eetlepels witte peperpoeder en 2 eetlepels sojasaus toe.
  3. Laat enkele minuten inkoken. Voeg hierna de gestoofde champignons met de jus toe aan de peperroomsaus, laat goed indikken en dresseer.
Nagerecht Stefanie

Nagerecht: Poire Belle Hélène

  • 2 peren
  • Suiker
  • Pure chocolade
  • melkchocolade
  1. Neem 2 peren, schil ze, snijd ze in 2 en haal het klokkenhuis eruit.
  2. Zet een halve liter water op het vuur en voeg er 2 eetlepels suiker aan toe.
  3. Laat het water warmen tot op kookpunt en voeg de 4 halve parten peer toe aan het water.
  4. Laat deze koken voor 5 minuten.
  5. Neem een blok pure chocolade en een blok melkchocolade en laat deze samen in een glazen pot smelten au bain-marie.
  6. Leg de peer op een bord en drenk de chocoladesaus erover, werk af met een bol vanille-ijs.