De recepten van Wasana

Voorgerecht Wasana

Voorgerecht: Aziatische salade met gegrilde eend en groene bonenpuree

  • 2 eendenborsten
  • 3 schijfjes gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el honing
  • 3 el soja saus
  • 2 el chili saus
  • 3 el olijfolie
  • 1 el notenolie
  • 2 el rijstazijn
  • 1 el matcha groene thee
  • 800 gr groene bonen
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  1. Kruid je eendenborsten met peper en zout.
  2. Bak je eendenborsten 8 minuten in een braadpan op een hoog vuur.
  3. Haal je eendenborsten uit de pan en laat ze rusten.
  4. Snijd je knoflook en gember en bak deze op een laag vuurtje.
  5. Voeg je honing, soya -en chili saus eraan toe.
  6. Snijd je eendenborsten in stukken en bak deze met je saus in de pan.
  7. Meng ondertussen in een kom 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel notenolie en 2 eetlepels rijstazijn.
  8. Voeg je gemengde groene salade eraan toe.
  9. Kruid af met peper en zout.
  10. Kook je bonen 15 minuten met een beetje zout.
  11. Doe je bonen in je blender en breng ze op smaak met boter en/of olijfolie, nootmuskaat, matcha groene thee, peper en zout.
Hoofdgerecht Wasana

Hoofdgerecht: gelakte kip met kokosolie en gebakken zoete aardappelen

  • 4 kippenfilets
  • 700 gr zoete aardappelen
  • 30 gr koriander
  • 30 gr citroengras
  • 2 takjes rozemarijn
  • 5 bladen salie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el chili saus
  • 1 el soja saus
  • 1 el balsamico
  • 3 el kokosolie
  • 1 el rijstazijn
  • Peper en zout
  1. Verwarm je oven op 200°C.
  2. Mix je koriander, citroengras, knoflook en zwarte peper en zout fijn met wat rijstolie.
  3. Giet je mengsel over je kip en marineer voor 30 minuten.
  4. Verhit je braadpan en bak je kip op een matig vuurtje voor 10 minuten.
  5. Haal je kip uit je pan en lak je kip langs beide kanten met kokosolie.
  6. Laat je kip verder garen in je oven voor 5 minuten.
  7. Voeg bij het bak residu (vocht) je chili-en soja saus, rijstazijn, balsamico en een snuifje peper en zout toe.
  8. Schil je zoete aardappelen en snij ze in stukjes.
  9. Kook je zoete aardappelen voor 10 minuten met een snuifje zout.
  10. Giet je aardappelen af totdat het vocht er niet meer is.
  11. Verhit je pan met olie.
  12. Voeg 2 tenen knoflook, rozemarijn en salie toe aan je pan.
  13. Bak je zoete aardappel tot een goudbruin korstje.
  14. Kruid af met peper en zout.
Nagerecht Wasana

Nagerecht: rode vruchtensaus en ijs

  • 500 gr rood fruit (aardbeien, frambozen, rode bessen)
  • 1 el honing
  • 3 el suiker
  • 1/5 el rozemarijn
  • Zwarte peper en zout
  • Diepvriesijs
  1. Verwijder je kroontjes van je aardbeien.
  2. Doe je aardbeien samen met je frambozen en rode bessen in de blender.
  3. Mix alles tot een gladde puree.
  4. Voeg je honing, suiker, rozemarijn, snuifje zout en zwarte peper toe.
  5. Mix alles tot een smaakvolle coulis.
  6. Serveer saus met bolletje ijs.