Komen Eten

De recepten van Werner

Voorgerecht Werner

Voorgerecht: Carpaccio van zwartbles lamsvlees

  • Lamsbout van ’t Zwartbos zonder been
  • ruccola sla
  • pijnboompitten
  • Pecorino kaas (of zeer oude, brokkelige hoevekaas)
  • Pecanolie van migino
  • Balsamico azijn
  • Zwarte peper
  • zeezout
  1. Snijd de bout totdat je een mooi snijvlak hebt, snijd zeer dunne plekjes lamsvlees af en schik op een bord.
  2. Rooster de pijnboompitten kort in een anti-aanbakpannetje op een hevig vuur.
  3. Bestrooi met rucola en de lauwe pijnboompitten.
  4. Rasp er wat kaas over. Besprenkel met olie en azijn en kruid met peper en zout.
Hoofdgerecht Werner

Hoofdgerecht: wit-blauw steak met krielpatatjes en frisse groenten

  • 1kg verse gekuiste krielpatatjes
  • gemengde lentesla
  • wit-blauwe rundsteak van ‘t Zwarthof in geheel van ongeveer 1000g

Voor de kruidenolie:

  • olie vb. zonnebloemolie
  • rozemarijn
  • teentje look
  • rode pepervlokken
  • peper
  • zout

Voor de mayonaise:

  • mayonaise (maak deze eventueel zelf)
  • saté kruiden
  • paprika kruiden
  • zwarte peper
  • zeezout
  1. Maak vooraf de kruidenolie met zonnebloemolie, rozemarijn, tijm, peper, zout en teentje look.
  2. Kook de krielpatatjes vooraf (ververs het water eventueel halfweg het koken) en laat afkoelen.
  3. Meng de kruiden door de mayonaise en serveer in een potje op tafel.
  4. Was de sla en schik op de borden.
  5. Overgiet de krielpatatjes ruim met de kruidenolie en bak ze in een pan op het vuur of op een alu-schaal op de BBQ.
  6. Bak de steak in zijn geheel op een BBQ met deksel op 220°C.  Kruid nadat het vlees eerst dichtschroeit. Bak tot een kerntemperatuur van +/-40°C.
  7. Leg de gebakken steak op een snijplank en snij in kleine stukjes.
  8. Voor degenen die hun vlees graag doorbakken eten, bak de stukjes nog even op de BBQ verder aan.
  9. Serveer het vlees samen met de sla en de aardappeltjes in een bord.
Nagerecht Werner

Nagerecht: Hoeve ijs met speculoos

  • Hoeve-vanille-melk-ijs
  • aardbeien (Hoogstraten) 1 bakje grote en eventueel een half bakje kleine
  • witte suiker
  • speculoos van Koekenbak
  • eventueel rabarber
  • blaadje munt
  • vanillesuiker
  1. Maak de vruchtencoulis door de gesneden grote aardbeien, suiker en eventueel wat stukjes rabarber op te warmen in een pannetje.
  2. Voeg een blaadje munt, vanille suiker en wat kleine aardbeien toe.
  3. Laat goed opkoken en een beetje indikken.
  4. Zet het ijs een kwartier vooraf uit de vriezer.
  5. Snijd de speculoos in reepjes van 0,5 cm.
  6. Leg in de bordjes : 2 bolletjes hoeve-ijs, een reepje speculoos, een lepel aardbeiencoulis en werk af met nog wat kruimeltjes speculoos.