Ons Eerste Huis

Waarom een waterontharder installeren een goed idee is

Valerie en Brent zijn op zoek naar een extra meerwaarde voor hun huis. Die vinden ze tijdens een bezoekje aan Facq in de vorm van een BWT-waterontharder.

Het stadswater in België heeft steeds een bepaalde waterhardheid, die hoger of lager is naargelang de regio waar je woont. Hoe meer kalk er in je stadswater zit – dus hoe hoger de waterhardheid is – hoe meer last je zal hebben van kraankoppen die verstoppen en van kalkresten op kranen, tegels en douchewanden. En misschien ondervind je er ook hinder van bij de werking van je koffieapparaat of je wasmachine?

Waar je ook woont…. Je zal er steeds baat bij hebben het kalkgehalte in je stadswater te verminderen. Zeker wanneer je renoveert of je je keuken of badkamer vernieuwt. Maar ook zo, zonder specifieke renovatiewerken in het vooruitzicht. Want BWT-waterontharders hoeven niet veel plaats in te nemen en zijn heel makkelijk te installeren binnen je bestaande waterhuishouding.

Met een BWT-waterontharder heb je minder onderhoudslasten en heb je minder chemische producten nodig om schoon te maken. Je huid en haar voelen merkbaar zachter en glanzender aan en vergen minder zeep of shampoo bij het wassen. En je bespaart ook een flinke som, omdat alle huishoudapparaten die op basis van stadswater werken een langer levensduur hebben doordat ze gevrijwaard blijven van kalk, je kleren gaan langer mee en je sanitair hygiënisch schoon blijft.

Daarnaast verspil je met een BWT-waterontharder geen water. De waterontharder berekent namelijk op basis van jouw gemiddeld dagelijks waterverbruik wanneer hij moet anticiperen om zacht water bij te maken. Zo kan je altijd zorgeloos genieten van zijdezacht BWT-water. Het toestel heeft een bescherming tegen overlopen en een vakantieprogramma. Als het toestel spoelt, gebeurt er ook een desinfectie van de harsen. Het enige wat je hoeft te doen als je waterontharder is geplaatst, is van tijd tot tijd zelf zout bijvullen.

Wil je testen hoe hard jouw stadswater is? Vraag hier je gratis wateranalysekit aan