Ons Eerste Huis

Zo houd je je energieverbruik onder controle

De verwarming onnodig hoog als je er niet bent, toestellen in stand-by die je energierekening doen stijgen? Met boxx heb je eindelijk zicht op je energieverbruik en neem je voortaan zelf de touwtjes in handen.

Bartel & Paul

boxx is een slimme thermostaat, maar ook een digitaal brein dat andere slimme toestellen kan aansturen. Zo doe je met boxx de lampen aan met één klik op je smartphone. En er is nog veel meer dat boxx doet: als een echte digitale energiecoach toont hij in realtime en in euro’s het overzicht van het elektriciteits- en gasverbruik van je woning. Zo heb je meteen zicht op je energieverbruik, zonder verlies aan comfort.

Opgroeiende kinderen springen vaak veel slordiger met energie om. Spelconsoles en computers blijven bijvoorbeeld vaak aanstaan als ze niet worden gebruikt. Met boxx kan je gemakkelijk ontdekken hoeveel zulke apparaten verbruiken door ze eens een dag uit te schakelen en te zien wat dat aan euro’s oplevert.

boxx geeft je ook alerts als je plots meer verbruikt. Een goede reden om meteen op zoek te gaan naar wat er aan de hand is. Misschien is de afstelling van de verwarmingsketel niet meer optimaal? Of is de diepvries in de kelder niet goed gesloten? En weet je hoeveel je apparaten ’s nachts verbruiken?

Heb je zonnepanelen thuis, dan monitort boxx de opbrengst ervan. Zo weet je precies hoeveel je zonnepanelen produceren, en krijg je alle informatie over hun prestatie en rendement.

Paul

Energie-expert Paul De Vylder legt uit: “boxx is de enige thermostaat die het verbruik van elektriciteit én aardgas meet en je besparingen in euro’s laat zien. boxx weet hoelang op voorhand hij de verwarming moet opstarten om op het gevraagde tijdstip de gewenste temperatuur te hebben, want hij berekent dit op basis van je huiseigenschappen zoals isolatie, gewoontes, enzovoort. Hierdoor verbruik je minder energie en kom je toch altijd thuis in een lekker warm huis. De installatie verloopt trouwens zeer eenvoudig en snel, zonder breekwerk".