Recept: In hooi gerijpte côte à l’os door Hendrick Dierendonck

Wil je net zoals Bartel eens wild gaan op de BBQ? Dan is dit recept van Hendrick Dierendonck een ongelofelijke aanrader! 

Ingrediënten

  • 3 handenvol hooi,
  • 250g varkensvet,
  • fleur de sel,
  • 1,5kg côte à l’os (stevig ras, best met bot)

Werkwijze

  1. Smelt het vet in een grote pan. Voeg beetje per beetje wat hooi en een flinke snuif fleur de sel toe. Meng onder elkaar.
  2. Bedek het vlees met het hooivet. Herhaal dit een keer of drie.
  3. Zorg dat het vlees helemaal bedekt is met hooi.
  4. Doe in een box en zet twee dagen in de koelkast.
  5. Ga slapen, eet iets, drink een pintje.
  6. Ga terug slapen, eet iets, drink eventueel nog een pintje.
  7. Haal het vlees zeker twee tot zelfs vijf uur voor het bakken uit de koelkast.
  8. Leg op de barbecue en brandt het hooi af. Laat het vuur even in het hooi, draai eens om.
  9. Snij het vlees in verschillende stukken en grill het 4 à 5 minuten langs elke kant. Opgelet: dit hangt af van de dikte van het stuk vlees.
  10. Bedek het vlees met aluminiumfolie en laat nog 10 à 15 minuten rusten.
  11. Versnijd en serveer met wat fleur de sel.
  12. Tip: Please, ik smeek je, serveer dit vlees bakwijze blue, hoogstens saignant. Het zou zonde zijn om dit hardgebakken op tafel te zetten.
Plan Bartel
Plan Bartel
Plan Bartel
Plan Bartel
Plan Bartel