8 redenen waarom The Night Manager jouw nieuwe favoriete serie wordt

Vanavond, dinsdag 7 november, gaat op VIER The Night Manager van start. De spionageserie brengt liefde, verlies en wraak samen in een complex verhaal over moderne misdaad. De serie weet werkelijk te overtuigen. Na een paar afleveringen overweeg je bijna je 9-to-5 job te verlaten voor een leven als onverschrokken spion. 

Toch nog niet overtuigd? Na het lezen van deze 8 redenen is er écht geen twijfel meer mogelijk: The Night Manager is een serie die je móét gezien hebben.

1. De cast is werkelijk fe-no-me-naal

Cast The Night Manager

Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, Elizabeth Debicki, Tom Hollander, ... Het is een cast om 'u' tegen te zeggen. 

Lees hier meer over de personages aan wie deze acteurs en actrices gestalte geven in The Night Manager.

2. De serie wist heel wat prijzen in de wacht te slepen

The Night Manager werd voor heel wat prijzen genomineerd en won maar liefst 3 Golden Globes, 2 Emmys en 3 BAFTA Awards. 

3. De locaties zijn adembenemend

De cast mocht zich gelukkig prijzen met bezoekjes aan prachtige plekken in Zwitserland, Marokko en Mallorca. Dat vertaalt zich in sublieme beelden op het scherm. 

4. Het verhaal bouwt zich op geniale en meeslepende wijze op

De miniserie, geregisseerd door de Oscar-winnende Susanne Bier, trakteert je op een fascinerende rit doorheen een heel donkere wereld. Spanning, actie en sensatie verzekerd!  

5. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van John le Carré die bekend staat voor zijn briljante thrillers en spionageverhalen

Naast The Night Manager werden ook enkele andere van Johns werken op uitstekende wijze verfilmd: denk maar aan A Most Wanted Man, Tinker Tailor Soldier Spy en Our Kind of Traitor. John heeft trouwens een kleine gastrol weten te versieren in The Night Manager.  

6. Hugh Laurie speelt de perfecte schurk

Hugh Laurie las het boek in 1993 en was meteen verliefd op het verhaal, al zag hij zichzelf toen eerder in de rol van Jonathan Pine. Dat gezegd zijnde, Hugh zet Richard Roper, aka de slechtste man ter wereld, weergaloos neer. 

7. Tom Hiddleston laat je als atypische good guy sowieso niet onberoerd

Achter een smetteloos driedelig pak, keurige stropdas, perfect gepolijste zwarte schoenen en onberispelijke manieren gaat nachtmanager Jonathan Pine schuil, gespeeld door Tom Hiddleston. Pine is een rusteloze ziel die van het neerhalen van Richard Ropers organisatie zijn nieuwe levensdoel maakt. Tegelijk moet hij weerstaan aan Ropers aantrekking en verleiding en dat is niet evident. Maar wat wanneer Pine beseft dat hij precies diegene zou kunnen worden die hij eigenlijk wil vernietigen?

8. The Night Manager is een miniserie 

Niets zo vervelend als na de seizoensfinale van je favoriete serie - die zonder pardon eindigt met een enorme cliffhanger - maandenlang te moeten wachten tot het nieuwe seizoen van start zal gaan en je eindelijk antwoorden krijgt op al je prangende vragen. Bij The Night Manager kent het verhaal in slechts 6 afleveringen zijn absolute climax en zal je niet op je honger hoeven te blijven zitten. Je kan dus wel stellen dat elke aflevering de nodige drive in zich heeft en dat er elke week heel wat te gebeuren staat. 

The Night Manager, vanaf 7 november elke dinsdag om 20u35 op VIER.