Hugh Laurie en Tom Hiddleston op hun best in The Night Manager

Op dinsdag 7 november gaat op VIER de spannende zesdelige miniserie The Night Manager van start, gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van de Britse schrijver John le Carré. Met Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman (die alledrie een Golden Globe wonnen voor hun prestaties in de reeks), Elizabeth Debicki en Tom Hollander heeft de serie alvast een topcast te pakken. Hoog tijd om kennis te maken met de personages aan wie deze acteurs gestalte geven. 

1. Hugh Laurie als Richard Roper

Hugh Laurie

"Anyone can betray anyone."

Voor Hugh Laurie is slechterik Richard Roper zijn eerste grote rol na House M.D.. Roper doet zich voor als een eerlijke zakenman die landbouwmachines verkoopt, maar in werkelijkheid houdt hij er een zeer lucratieve wapenhandel op na.

2. Tom Hiddleston als Jonathan Pine

Tom Hiddleston

"I don't tend to settle anywhere too long. It's one of the attractions of the trade."

Tom Hiddleston ken je van films als The Avengers, Thor en War Horse. In The Night Manager neemt hij de rol van de charmante Jonathan Pine voor zijn rekening, een ex-militair die nu de kost verdient als nachtmanager. Op vraag van Angela Burr infiltreert Pine in de vertrouwelijke kringen rond Richard Roper met maar één doel voor ogen: de corrupte organisatie neerhalen.

3. Olivia Colman als Angela Burr

Olivia Colman

"Maybe we can stop the nightmares. One good deed at a time."

Olivia Colman kon je al aan het werk zien in tv-series als Peep Show, Broadchurch en Rev en films als The Lobster en London Road. In The Night Manager speelt ze veiligheidsdienstmedewerkster Angela Burr - oorspronkelijk een mannelijk personage in het gelijknamige boek - die erop gebrand is een einde te maken aan het imperium van Richard Roper. In Jonathan Pine vindt ze eindelijk de ideale bondgenoot waarnaar ze op zoek was.

4. Elizabeth Debicki als Jed Marshall

Elizabeth Debicki

"I don't care who sees me naked, I care who sees me crying."

Elizabeth Debicki kon je reeds aan het werk zien in films als The Man from U.N.C.L.E., The Great Gatsby en Guardians of the Galaxy Vol. 2. In The Manager speelt ze Jed Marshall, op de eerste plaats simpelweg Richard Ropers armcandy. De komst van Jonathan Pine zet echter heel wat in beweging en plots krijg je een heel andere kant van Jed te zien.  

5. Tom Hollander als Major Lance Corcoran

Tom Hollander

"If that's the case, I'll hood you and hang you up by those lovely ankles until the truth falls out of you by gravity."

Tom Hollander heeft een erg uitgebreid filmpalmares. Valkyrie, Pirates of the Caribbean: At World's End (en Dead Man's Chest), About Time, Pride & Prejudice, ... zijn maar enkele van de films waarin hij meespeelde. In The Night Manager vertolkt hij de rol van Corky, de rechterhand van Richard Roper. Zijn personage is erg beschermend tegenover Roper en staat daarom erg cynisch en wantrouwig tegenover nieuwelingen als Jonathan Pine. 

The Night Manager, vanaf 7 november elke dinsdag om 20u35 op VIER.