Deze acht topdokters geven een inkijk in hun fascinerend beroep en leven

Prof. Guy T'Sjoen

Prof. Guy T’Sjoen behandelt als endocrinoloog in UZ Gent voornamelijk mensen met hormoonproblemen. Daarnaast is hij ook, en vooral, gespecialiseerd in de transgenderzorg. Vanuit zijn specialisatie staat hij vaak stil bij de ethische grenzen van zijn vak. Als dokter en atypisch voor zijn vak, acht hij het evenwicht tussen privé en werk bijzonder belangrijk.

Prof. Liesbeth Lewi

Prof. Liesbeth Lewi is als gynaecologe in UZ Leuven gespecialiseerd in meerlingen en in foetale chirurgie. Haar vak omarmt de mooie en moeilijke kanten van  twee– en meerlingzwangerschappen.

Prof. Veerle Visser-Vandewalle

Prof. Veerle Visser-Vandewalle woont in Limburg maar leidt als Vlaamse neurochirurge in Keulen één van de grootste afdelingen voor mensen met een bewegings- of psychiatrische stoornis. Ze doet baanbrekende ingrepen door het plaatsen van hersenelektroden bij deze patiënten. 

Prof. Bart Morlion

Prof. Bart Morlion tracht als pijnarts in UZ Leuven het leven van mensen met chronische pijnen draaglijker te maken. Hij combineert pijnmedicatie met andere behandelingswijzen zoals spiegeltherapie, chilipeperbehandelingen, bewegingsessies en zo veel meer. Hij werd vorig jaar verkozen tot voorzitter van de Europese pijnfederatie.

Prof. Stefaan Nijs

Prof. Stefaan Nijs opereert als traumachirurg in UZ Leuven mensen die het slachtoffer zijn van kleine en grote ongevallen. Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 en het busongeval van Sierre  kwam hij al vaker in de media. Voor pers en publiek is hij geen onbekende.

Prof. Elisabeth De Waele

Prof. Elisabeth De Waele biedt als één van de elf intensivisten in UZ Brussel een inkijk in de wereld van de afdeling Intensieve Zorgen. Als arts is ze gespecialiseerd in de nutritionele behandeling van kritiek zieke patiënten.

Dr. Robert Hes

Dr. Robert Hes werkt als Nederlandse arts al jaren in België. In AZ Klina is hij als neurochirurg gespecialiseerd in nek -en rugwervels. Acht op de tien mensen heeft ooit rugklachten.  Sommige pijnen zijn zo ernstig dat een operatie noodzakelijk is om verlamming te voorkomen.  Dr. Hes voert deze ingrepen uit. Naast een goede chirurg wil hij vooral ook een goede huisvader zijn, niet alleen voor zijn vijf kinderen van het nieuw-samengesteld gezin, maar ook voor zijn pleegkinderen.

Prof. Eric Van Cutsem

Prof. Eric Van Cutsem stond als digestief oncoloog in UZ Leuven mee aan de wieg van de darmscreenings en het preventief stoelgangonderzoek voor 55-plussers. Als autoriteit in zijn vak ontvangt hij ook vaak buitenlandse patiënten. Daarnaast probeert hij elke dag het leven te redden of te verlengen van mensen met maag-, darm-, lever-en pancreaskankers.

Bekijk hier de trailer van het nieuwe seizoen dat vanaf 6 februari elke dinsdag om 20u35 te zien zal zijn: