Dubbel genot op het vuur: carpaccio van rosbief en op grootmoeders wijze

Rosbief

Ingrediënten:

  • 2 x rosbief (Belgisch witblauw) 1,5 kg en 1 kg
  • Peper
  • 2 kg grof wit zeezout
  • 1 kg tarwebloem
  • 2 eiwitten
  • 2 kg krielaardappelen
  • Verse tijm
  • Verse Rozemarijn
  • Koffiebonen
  • Chillivlokken

Bereidingswijze:

Meng geleidelijk aan 1kg bloem met 2kg grof zeezout en water tot er zich een korst vormt. Leg op de korst de verse tijm en rozemarijn en vervolgens de aardappelen. Dek de aardappelen en kruiden af met de rest van de korst zodat deze niet langer zichtbaar zijn. Smeer de eiwitten in op de buitenkant van korst. Grill dit op 200° gedurende een 2-tal uur.  

De rosbief van 1kg wordt kort gerookt en op een zeer lage kerntemperatuur van 32°C afgehaald. Leg deze in de diepvries. Deze wordt als carpaccio gesneden en is een heerlijke apero. De rosbief van 1,5 kg is de variant die je warm kan serveren op rozemarijn.